Дискутират връщането на списание „Кула“

Стара Загора Лайф

11-03-2017, 12:16

Снимка:

presstv.bg

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът на Казанлък се срещна с малките писатели от клуб „Светлини сред сенките“

На среща на Общината с творци от Казанлък

Работна дискусия за бъдещето на литературно списание „Кула“ с казанлъшки писатели и поети, по покана на Община Казанлък се състоя в Културно-информационния център на  ул.“Искра“№4. По време на разговорите от Общината бяха предложени състав на нов издателски екип и регламент за публикуване в подновеното издание.

Според общинските предложения, в състава на издателския екип участниците трябва да бъдат подбирани на принципа на представителство на различните институции, ангажирани със списание „Кула“, а не отделни личности. От Община Казанлък, чиито са авторските права за изданието, предлагат за издаването да бъдат включени представители от общинска библиотека „Искра“, Литературно-художествен музей „Искра“, вестник „Искра“, литературната рубрика от културния календар на Община Казанлък „Очи в очи“, издателство „Ирита принт“ООД, което повече от четвърт век е печатало „Кула“ и Стефан Бакърджиев, доайен като редактор на списанието.

С консултативни права към така предложения екип Сребра Касева, началник на Кабинета на Кмета представи идеята да бъдат привлечени и представители от други културни институти в Казанлък като Художествената галерия, Исторически музей „Искра“ и Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства, литератори, преподаватели. На казанлъшките литературни творци бе разяснен и регламентът, който Общината обмисля за приемане и публикуване. Местните любители на перото направиха редица градивни предложения, в търсене на най-добрите решения за излизането на третото по ред подновено издание на любимо за казанлъчани четиво, повече от 90 години.