ГЕРБ представи приоритетите си в областта на социалната политика

Л. Павлова: ГЕРБ показа, че изграждането на инфраструктура и социалната политика могат да вървят ръка за ръка

"В двата кабинета „Борисов" показахме, че мерките за социална политика в подкрепа на хората в нужда и изграждането на добра инфраструктура могат да се допълват и надграждат. По ОП „Региони в растеж" са осигурени 120 млн. лв. инвестиции за изграждането на дневни центрове, като близо половината от тях ще са за домове за възрастни хора." Това съобщи по време на кръгла маса на тема "Социална политика" Лиляна Павлова, водач на листата на ПП ГЕРБ за 3 МИР Варна, информира пресцентърът на ГЕРБ.

Павлова, заедно с бившия министър на труда и социалната политика Зорница Русинова и с кандидатът за народен представител Красен Кралев представиха основните приоритети на ГЕРБ в областта на социалната политика. Акцентът на ГЕРБ за следващ мандат е изцяло фокусиран към децата, семейството, инвестициите в човешки капитал.

"За да има високи доходи и пенсии, трябва да има повече активно работещо поколение", посочи Русинова. "За разлика от всички останали ние не говорим за бомбастични числа и обещания. Реалното повишаване, с ръста на икономиката, е средна заплата до 1500 лв. и минимална работна заплата до 650 лв., но всичко това да е ясно обосновано с икономическия растеж и с повече инвестиции", допълни Павлова. Според нея най-важното е запазването на най-ниските данъци, привличане на инвеститори, които създават добре платени работни места.

Красен Кралев припомни, че още през 2015 г. е бил увеличен бюджета за спортисти с увреждания с 20 %. "Занапред средства ще получават тези федерации, които отварят вратите на залите и стадионите си за хора с увреждания", каза Кралев.