Станка Златева и десетки бургазлии в Еко Велотура на ГЕРБ

Мисия Бургас

12-03-2017, 14:46

Снимка:

архив

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Еко Велотур 2017 през Морската градина за пета поредна година

Този път събитието премина под мотото Денят, в който парламентът отхвърли проекта за петролопровода Бургас-Александруполис"

Десетки бургазлии излязоха днес с колела в Морската градина. Те с ентусиазъм се включиха в традиционното велошествие, организирано от ГЕРБ-Бургас.

Еко Велотур Бургас премина под мотото "Денят, в който парламентът отхвърли проекта за петролопровода Бургас-Александруполис". Днес за пореден път ГЕРБ Бургас се обяви категорично, че няма да допуснат строителството на петролопровода. 

На днешната дата през 2009 година, по предложение на тогавашните бургаски депутати от ГЕРБ, 42-ото Народно събрание прекрати спорния енергиен проект, с което даде възможност на цялото Южно Черноморие да си отдъхне и да не се притеснява от екокатастрофа.
Осем години по-късно темата отново влезе в политическия дневен ред, лансирана бе БСП, впоследствие оттеглена, но самият факт, че идеята за строежа на тръбата се повдига отново разбуни духовете в Бургаска област. 
Във велошествие се включи олимпийската шампионка Станка Златева и голяма част от кандидат-депутатите на ГЕРБ-Бургас. Колоната поведоха областният лидер Димитър Бойчев и доскорошният зам.-енергиен министър Жечо Станков.