Ангелкова: За нас е важно всяко едно дете да ходи на училище и да бъде образовано

"Ще инициирам законодателна промяна, която да задължава местната власт да приема за разглеждане исканията от местните жители"

При редовен кабинет ще инициирам законодателна промяна, която да задължава местната власт да приема за разглеждане исканията на минимум 25 процента от местните жителите чрез инициативни комитети. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-София област Николина Ангелкова по време на среща с жителите на Костенец, съобщава пресцентърът на ГЕРБ. Тя обясни, че решението й е мотивирано от факта, че не винаги кметът на дадено населено място се съобразява с желанието на хората.

По думите й, основен приоритет на ГЕРБ е образованието. „Това, което сме заложили извън двойното увеличение на заплатите на учителите, е инвестицията в училищните бази. За нас е важно всяко едно дете да ходи на училище и да бъде образовано", каза Ангелкова. Тя посочи, че в програмата на ГЕРБ е заложен и Законопроект за намаляване на административната тежест.

По отношение на здравеопазването министърът на туризма в правителството но Бойко Борисов обясни, че ГЕРБ ще работи за въвеждането на електронна здравна карта. „Фокусираме се и върху спешната помощ и закупуването на нови линейки. Това е наша цел", посочи Ангелкова. Тя подчерта, че ГЕРБ ще увеличи всички пенсии и няма да позволи дискриминация.

„Предлагаме равноправен подход и равно третиране на всички. За да може пенсията на всеки един пенсионер да бъде увеличена", допълни водачът на листата на ГЕРБ-София област. По думите й, реформата в КАТ е изключителна важна, за да няма корупция.

„Ние сме единствената партия, която обръща внимание на сектор „Туризъм", а тук в Костенец има много туристически обекти. Създали сме програма за социализация на туристическите атракции, като по този начин ще се привличат инвестиции и ще се развива района", обясни още Николина Ангелкова.