Маккейн призова Тръмп да представи доказателства за обвиненията в подслушване

Сенатор Джон Маккейн се превърна в един от най-големите критици на държавния глава

Американският сенатор Джон Маккейн призова президента Доналд Тръмп да представи доказателства, че е бил подслушван от своя предшественик на поста Барак Обама, или да оттегли това свое твърдение, съобщава independent. По-миналата седмица Тръмп обвини Обама, че е наредил да го подслушват преди президентските избори през ноември. Мнозина обаче поставиха под съмнение това твърдение на президента на САЩ, в подкрепа на което той не представи каквито и да било доказателства.

"Мисля, че президентът има два избора: или да оттегли своето твърдение, или да предостави информацията, която американците заслужават, тъй като, ако неговият предшественик е нарушил закона, то ние имаме сериозен проблем, меко казано", каза Маккейн в интервю за американската телевизия Си Ен Ен. Сенаторът призна, че не вярва на думите на Тръмп, и подчерта, че държавният глава може да изясни въпроса за една минута, като се обади на директорите на ЦРУ и на националното разузнаване.

Други американски конгресмени също призоваха президента да представи доказателства в подкрепа на своите твърдения. Джеймс Клапър, бившият директор на националното разузнаване на САЩ при Барак Обама, отрече да е имало тайна съдебна заповед за подслушване на Тръмп тауър - небостъргача в Ню Йорк, който бе домът и централата на бизнес империята на новия президент.