Москов: БСП ни води към буферна зона между две империи – Русия и Турция

"Когато БСП идват на власт, с нея идват и касиерите й от ДПС"

„БСП ни води към буферна зона между две империи – Русия и Турция”, това заяви в ефира на BTV Петър Москов от коалиция „Реформаторски блок". „За мен е важно в следващия парламент да има силно дясноцентристко мнозинство, което да остави програмата на БСП това, което е – една шега. Ако това не се случи, вече няма да е смешно, както не беше при Жан Виденов и при Пламен Орешарски”, допълни още Москов.

Той добави, че заявката на БСП, че държавата трябва да подпомага икономиката означава само кражба. „Държавата няма място в икономиката, освен като налагащ правила”, поясни Москов.

По повод твърденията на Радан Кънев, че Реформаторският блок и Лютви Местан са едно цяло, Москов каза, че това са бури в чаша вода. „Никога десницата не е имала друг опонент освен БСП, всичко друго е бури в чаша вода. Винаги когато БСП идват на власт, с нея идват и касиерите й от ДПС”, смята Москов. Москов добави, че именно Кънев е човекът, поканил НПДС в Реформаторския блок.

„Докато не е ясно, че основната заплаха е БСП, която идва под термина „промяна”, а вътре в десницата се водят индиански игрички, свързани с персонални амбиции – нещата са много лоши”, смята Москов.

„Нали е ясно, че Реформаторският блок няма нищо общо с Реджеп Ердоган? Аз съм обяснил, на НПСД, че не могат да бъдат част от блока, ако прокарват такава политика. Аз знам, че когато БСП се връща и казва, че трябва държавата да бъде инвеститор в икономиката, когато президентът е бил изпран от тях – това е проблем на държавата”, каза още Москов.

Москов даде своето мнение и по темата дали има намеса на Турция в политиката на България. „Когато имаме информация, че изборният процес у нас ще бъде контролиран и ще бъде функция на друга държава, трябва да се преосмисли отварянето на секции”, смята Петър Москов. Той добави, че намесата на турския посланик в българския политически живот е недопустима.

„Може ли българският президент с всичката тази информация и на фона на това, което върши Турция, да гарантира, че изборният процес ще бъде подчинен на българския национален интерес?”, попита Москов. По думите му президентът Румен Радев трябва да вземе решение за ситуацията с намесата на Турция във вътрешната ни политика.

„Това не е разказа „ще направим промяна”, това е реалната отговорност на държавника”, допълни Москов.