Патриотите искат Нейнски да бъде отзована като посланик в Анкара

От РБ смятат, че в Турция не може да се гарантира сигурността на вота

Разгорещена дискусия в студиото на bgonair предизвикаха позициите на Обединени патриоти и "Реформаторски блок - Глас народен" по отношение на това каква трябва да бъде политиката на България спрямо Турция.

От РБ смятат, че в Турция не може да се гарантира сигурността на вота.

Според Юлиан Ангелов, който е водач на листата на Патриотите в 24 МИР-София, Надежда Нейнски трябва да бъде махната като български посланик в Анкара, както и посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче. По думите му посланикът има право да направи доклад колко секции да има в съответната държава, а Нейнски защитава турските национални интереси.

Настимир Ананиев, водач на листата на "Реформаторски блок - Глас народен" в Добрич, дори настоя за премахването на секции в Турция. Ананиев припомни, че вчера са излезли с решение да се обмисли дали не трябва да се затворят секциите в Турция, тъй като там не може да се гарантира сигурността на вота.

"Ако има държава, в която не може да се гарантира сигурността на изборния процес и хора ще гласуват под натиск, трябва да се преосмисли отварянето на секции", заяви Ананиев.

Ангелов пък допълни, че когато една държава организира определен кръг хора да гласуват за дадена партия, "която да влиза в българския парламент, за да защитава турските интереси," са длъжни да ги спрат.

"Ние сме против Турция да бъде член на ЕС и управлението на Реджеп Ердоган. Настояваме тези секции в Турция да бъдат преразгледани", категоричен е Ангелов.