Стартира конкурсът Young Lions Bulgaria 2017 – Film съвместно с Пловдив 2019

Целта на състезанието е да бъде избран екип, който да представи България в конкурса Cannes Young Lions в категория Film през месец юни 2017 г. в Кан, Франция

Българската асоциация на комуникационните агенции в партньорство с Фондация „Пловдив 2019“ обявява началото на конкурса Young Lions Bulgaria 2017 – Film.
Целта на състезанието е да бъде избран екип, който да представи България в конкурса Cannes Young Lions в категория Film през месец юни 2017 г. в Кан, Франция.
Young Lions е най-големият фестивал в света за творчество в рекламата. Фестивалът е основан през 1954 година и от тогава се е превърнал в единствен по рода си престижен форум, който ежегодно събира най-изобретателните, талантливи и креативни творци от рекламния бранш от цял свят.
В конкурса могат да участват екипи от двама души, като всеки участник трябва да е на възраст до 30 години (роден след 24 юни 1986) и да работи в комуникационна агенция. Всеки екип, който желае да се включи в конкурса, съгласно правилата за участие трябва да подаде комплект документи (форма за регистрация на екипа и декларация от всеки негов член) в срок до 5 април 2017. Регистрацията за участие в конкурса Young Lions Bulgaria 2017 – Film е безплатна.
На 7 април 2017 всички регистрирани и отговарящи на условията за участие екипи ще получат задание от основния партньор на конкурса – Фондация „Пловдив 2019“ и до 10 април трябва да създадат и предадат 60-секунден рекламен клип, заснет и обработен със собствени ресурси.
Българската асоциация на комуникационните агенции е официален представител на Cannes Lions International Festival of Creativity. Проектът се осъществява с подкрепата на Getty Images.
Победителят в Young Lions Bulgaria 2017 – Film ще бъде обявен на 20.04.2017 г.