"Колодрума" приема финалите от Скаут лигата за момичета

Финалната фаза ще се проведе от 17 до 19 март

Многофункционална спортна зала "Колодрума" в Пловдив ще бъде домакин на финалния турнир от Скаут лигата по волейбол за момичета, родени 2004/2005 година.
 
Така малките волейболистки, които са на възраст до 13 години ще имат уникалната възможност да играят в 6-хилядното спортно съоръжение, в което вече се провеждаха редица международни прояви, включително и Европейското първенство по волейбол за младежи през 2016 години, както и мачове от Шампионската лига и за Купата на ЦЕВ при женит, съобщи БФ Волейбол.
 
Финалната фаза на Скаут лигата при момичетата ще се проведе от 17 до 19 март (петък-неделя) .До спора за титлата достигнаха 12-те най-добри отбора от цяла България. Класирането на финалистите стана на базата на спечелените точки от изиграните турнири в регионите.
 
В Колодрума ще бъдат направени две волейболни игрища, като ще се играят по два мача парарелно. Дванадесетте отбора са разпределени в четири групи по три тима. Първенците оформят финална четворка, вторите от грипите излизат за 5-8 място, а третите играят за разпределение на местата от 9-то до 12-то