Служебното правителство трябва да направи всичко възможно всички да гласуват

Политика

15-03-2017, 15:38

Снимка:

kanal3.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Петър Москов: Корнелия, смешно е!

Борисов: С радост бих спрял тази чистка в цялата държава

Призивите за спиране на автобусите или затваряне на секции в Турция, водят към ограничаване на правото на гласуване и нарушения на Изборния кодекс

“Служебното правителство трябва да направи всичко възможно да даде възможност на всички български граждани да упражнят правото си на глас. Призивите за спиране на автобусите или затваряне на секции в Турция, водят към ограничаване на правото на гласуване и нарушения на Изборния кодекс.“ Това заяви служебният вицепремиер и министър на отбраната ген. Стефан Янев по време на брифинг в Министерски съвет.

“Противно на исканията от политическите партии за ограничаване на изборния туризъм, който организират изселнически организации в Турция, правителството ще създаде всички възможности автобусите и автомобилите, които пристигат на 26 март, да бъдат обслужвани по-бързо по границите и да не се създават струпвания“, обясни Янев и съобщи, че ще бъдат отворени всички коридори на гранични пунктове, където има възможност.

Вицепремиерът коментира, че ще бъдат изпратени допълнителни служители от външно министерство в Турция, Великобритания и Германия, за да помагат и координират организацията на гласуването. Основна цел на тези мерки е да няма образуване на големи опашки заради съкратения брой на избирателни секции в чужбина. Янев коментира и провежданата от турските власти агитация в полза на ДОСТ. По думите му, Турция също се намира в състояние на предизборна кампания и има известно оправдание за поведението на Анкара. Янев обясни, че след проведените разговор с посланик Сюлейман Гьокче, неговата страна е прекратила проявите на намеса в предизборната кампания.