Цецка Цачева на срещи с малкия и средния бизнес в Плевен

Нашата програма е абсолютно реалистична, ние не си позволяваме нито едно популистко обещание, каза втората в листата на ГЕРБ-Плевен

Нашата програма е абсолютно реалистична, ние не си позволяваме нито едно популистко обещание. От ГЕРБ няма да чуете лъжа или обещание, което не можем да изпълним. Това заяви Цецка Цачева, кандидат за народен представител, втора в листата на ГЕРБ за 15-ти МИР – Плевен, по време на посещението си в шивашката фирма "ДСД" ЕООД в Плевен, предаде "Фокус".

"Днешният ден от предизборната ми кампания в Плевенска област съм посветила на малките и средни предприятия, които успешно изпълняват проекти по европейски програми“, отбеляза Цачева. Тя припомни, че на фирмата е връчен първият договор по процедурата за повишаване капацитета на малки и средни предприятия, лично от премиера Борисов.

"Много важни са изборите на 26 март, за да продължим посоката, така както през двете правителства на Бойко Борисов, да работим по проекти и да получаваме средствата от европейската солидарност“, отбеляза Цачева. "Всички знаем, че при Станишев бяха спрени програмите, при Орешарски ги спряха веднага. Ако искаме отново да не може в българската икономика да се реализират средства, това може да се случи по един и същ начин – ако не се доверим за пореден път на ГЕРБ“, коментира тя.

"Нашата програма е публична, ясна. Тя е обърната основна към хората, и то към работещите хора, защото милион и 800 работим в България. От нашите осигуровки, данъци, социално осигуряване, здравно осигуряване издържаме над 7 милиона български граждани. Тук са децата ни, възрастните ни родители и онези, които временно са извън трудовата заетост и тези, които са със специфични здравословни нужди и потребности. Така че, за да расте икономиката, за да растат доходите на всички, да има пенсии за възрастните хора, първо трябва да има работеща икономика, да има заетост, да се обновява производството. Това обновяване може да се случи само чрез усвояване на средствата от европейската солидарност“, посочи още тя.

По думите й има политически сили, които поставят под съмнение членството ни в ЕС и ни карат отново да се обърнем на Изток. "За всичките години, когато България е била в различни блокове, единствена реална помощ за осъвременяване на нашата околна среда, в която живеем, на работните ни места, е по линия на ЕС“, отбеляза Цачева. "Погледът ни е обърнат изцяло към малкия и средния бизнес, който гарантира работна ръка и заетост. За нас най-важни са работещите хора на България, за да може да има достатъчно средства за възрастните граждани, които имат право на достойни старини“, каза още тя.