"Пипи Дългото Чорапче" на каварненска сцена

На 31 март 2017 г. от 15 часа

Шуменският драматично-кукления театър  „Васил Друмев“ представя  спектакъла за деца Пипи Дългото Чорапче на 31 март 2017 г. от 15 часа в салона на НЧ,, Съгласие -1890 "
 Аника и Томи, маймунката господин Нилсон и останалите герои от книгата на Астрид Линдгрен ще оживеят на театралната сцена, благодарение на упорития труд на целия творчески екип, реализирал спектакъла. Да представят любимата на поколения деца героиня, която създава своя свят с цветност, фантазия енергия, е била основната задача на режисьора Съби Събев, сценографката Диляна Асенова, автора на музиката Красен Иванов и актьорския състав.
„С оглед на нашето сценично решение, със сценографката Диляна Асенова решихме по този начин да изглежда всичко на сцената. С тази сценография, която фактически схематично представя Вила Великула, в която се развива цялото действие. И всичко това преминава през въображението на Пипи, с така костюмираните герои. И се надявам, че нещата са се получили по начина, по който сме искали да станат“, сподели режисьорът Съби Събев.
Изпълнението на ролите в детския спектакъл е поверено на актьорите Димитрия Милушева, Александра Михайлова, Елена Атанасова, Александър Валериев, Валери Георгиев и Живко Гущеров