Самолети кръжат над Пловдив

Новините

16-03-2017, 12:04

Снимка:

pixabay.com

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Военни самолети прелитат над Пловдив

Военни самолети кръжат над Пловдив

Започна българо-американската подготовка Тракийска пролет – 2017

В района на Пловдив започна съвместната българо-американска подготовка „Тракийска пролет – 2017”, която ще се проведе до 23 март 2017 г. В нея участват сили и средства от Министерството на отбраната, Българската армия, Министерството на вътрешните работи и Военновъздушните сили на САЩ в Европа.
От американска страна в съвместната българо-американска подготовка ще участват транспортни самолети С-130 Херкулес, както и инженеро-технически, обслужващ и летателен личен състав, а от българска –личен състав и формирования от Министерството на отбраната и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, Силите за Специални операции, Военновъздушните сили, Военноморските сили, транспортен самолет „Спартан“ и зенитно-ракетен дивизион.
По време на подготовката ще се изпълняват дневни и нощни учебно-тренировъчни и бойни парашутни скокове от самолети С-130 J „Херкулес” и „Спартан“.
Българските и американските екипажи ще извършват тактически полети на малка височина, превоз на войски и товари, стоварване на тактически въздушни десанти и доставка на хуманитарна помощ за бедстващо население.
Провеждането на съвместната българо-американска подготовка „Тракийска пролет – 2017” ще допринесе за усъвършенстване на оперативните способности на подразделенията от декларираните за участие в мисии формирования. Българските военнослужещи ще подобрят тактическите си умения и ще обменят опит по изпълнение на задачи, техники и процедури, с цел подобряване на оперативната съвместимост по стандартите на НАТО.
Съвместната българо-американска подготовка „Тракийска пролет“ се провежда в изпълнение на Плана за съвместна българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2017 г.