В Гърция обвиниха частна куриерска фирма за писмата-бомби

Гръцките пощи ЕЛТА обвиниха частна компания за недоглеждането

Гръцките пощи ЕЛТА обвиниха частна компания за недоглеждането, поради което писмата-бомби достигнаха до Германското външно министерство и МВФ, информира в."Български новини".

Компанията, върху която стовариха вината гръцките пощи ЕЛТА, отговаря за разпределение на кореспонденцията на международното летище в Атина. Неин бил пропускът в системата за сигурност.

Повечето от пратките за чужбина, се събират в разпределителния център на пощите, откъдето се предават за изпращане по дестинации.

Въпросният пакет е бил изпратен до летището в Атина. Там е бил проверен от специализираната компания „Мега Спринт Секюрити“, която има лиценз да извършва такава дейност за сметка на ЕЛТА.

Пакетът обаче е минал през скенерите без да се установи нещо нередно. Цялото оборудване е немско производство. То е било модернизирано на 17 януари 2017 г., уточнява вестникът.

Предполага се, че в случая приборите са били регулирано на най-ниска степен на чувствителност, така че не са „забелязали“ пакета бомба.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен