Няма доказателства предизборният щаб на Тръмп да е сътрудничил с Русия

През януари американски разузнавателни агенции казаха, че Москва се е намесила в изборите в подкрепа на Тръмп

Няма доказателства предизборният щаб на Доналд Тръмп да е сътрудничил с Русия, нито централата на бизнес империята на милиардера в Ню Йорк да е била подслушвана от предишния държавен глава Барак Обама. Това заяви днес председателят на комисията по разузнаването към Камарата на представителите, долната камара на Конгреса на САЩ, Девин Нунес, съобщи Daily Mail.

Говорейки по американската телевизия Фокс нюз, Нунес подчерта, че няма никакви доказателства за тайно сътрудничество между щаба на Тръмп и руските власти преди президентските избори в Съединените щати през ноември. Конгресменът републиканец от Калифорния каза това преди предстоящите утре в оглавяваната от него комисия важни изслушвания на шефове на американското разузнаване за евентуални връзки между новия президент на САЩ и Русия.

Конгресменът от Калифорния каза още, че няма доказателства централата на бизнес империята на бъдещия президент на САЩ в Ню Йорк, Тръмп тауър, да е била подслушвана миналата година по нареждане на тогавашния държавен глава Барак Обама. Самият Тръмп отправи такива обвинения по адрес на Обама без да представи каквито и да било факти в подкрепа на своята теза.

"Има едно-единствено престъпление във връзка с предполагаемата руска намеса в президентските избори в Съединените щати и това е изтичането на информация за вече бившия съветник на Тръмп по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин", обяви Нунес. "Комисията по разузнаването към Камарата на представителите проверява дали са изтекли и други имена."

Флин бе принуден да подаде оставка броени дни след като стана съветник на Тръмп по въпросите на националната сигурност заради разкрития, че е имал нерегламентирани срещи с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк.

Нунес обвини някои представители на американската разузнавателна общност и федералната полиция, че оставят да изтече информация, за да "навредят на администрацията на Тръмп". "Това ми изглежда много ясно. Много е ясно, че това се случва", каза американският конгресмен републиканец.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен