Лютви Местан осъди Божидар Димитров на 681 лева

Животът

20-03-2017, 12:58

Снимка:

nova.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Служебният кабинет уволнява директора на НИМ, Божидар Димитров

Основанието е, че в предаването „Здравей България”, излъчено на 12.07.2016 г., го нарекъл „турски шпионин”

Софийският районен съд осъди Божидар Димитров на 681 лева за обида по предявен иск от Лютви Местан, съобщава пресцентърът на НИМ. В решението се цитира свидетел, според когото г-н Местан „се бил променил психически, затворил се в себе си. Бил подтиснат и притеснен. И към момента състоянието му не се подобрило, постоянно говорел за това интервю. Не комуникира с хората, а прехвърля срещи на колеги.”

„Аз съм искрено учуден от това, че г-н Местан, който иначе много уважавам, заради прекрасния български език, на когото биха завидели много политици, се е обидил много от това интервю и е претърпял психически травми", - коментира от своя страна Божидар Димитров. – "Като чета изявлението на свидетелите, цитирани по-горе, има чувството, че съм го докарал до самоубийство. Аз смятах, че тъй като съм бил български шпионин и се гордея с това, даже съм издал книгата „За кожата на едно ченге”, смятам, че всеки българин трябва да се гордее с това. Тъй като г-н Местан е етнически турчин и би трябвало да се гордее, а не да се срамува, че служи на „Анаватан” – родината-майка, в превод от турски език."

"Извинявам се все пак за наистина неочакваните от мен нанесени тежки психически и морални травми. Кратко утешение за мен е, че г-н Местан предварително бе съобщил, че сумата ще я дари за Голямата базилика в Плиска. Тъй като размерът на сумата съзнателно е търсен – 681 лв. – годината на създаването на българската държава, няма да я оспорвам, тъй като по последни сведения българската държава е основана през 632 г. от хан Кубрат. Хан Аспарух само е разширил България с византийската област Мизия и е прехвърлил тук столицата през 681 година." продължи Димитров.

"Използвам случая да благодаря още веднъж на г-н Местан за дарението, което е направил за реставрацията на Голямата базилика в Плиска в размер на 1000 лв. Ще напомня, че ръководителят на друга „патриотична” партия г-н Ахмед Доган, все още не е направил дарение за Голямата базилика в Плиска.” заключи проф. Божидар Димитров.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"