Тръмп: Твърденията за руска намеса са измислени от демократите

Тръмп призова Конгреса и ФБР да разследват изтеклата информация в медията

Американският президент Доналд Тръмп обвини Демократическата партия, че е скалъпила твърденията, че Русия се е намесила в американските президентски избори през миналата година, добавяйки, че вместо това Конгресът и ФБР трябвало да разследват изтеклите информации в медиите, съобщава CNBS.

Публикациите му в "Туитър" дойдоха само часове преди потенциалното политически ущърбяващо изслушване, в което директорът на ФБР Джеймс Коми и директорът на Агенцията за национална сигурност Майкъл Роджърс планират да дадат показания относно твърденията за руски хакерски атаки и за това дали е имало някакви връзки между Москва и предизборния щаб на Тръмп.

"Демократите скалъпиха и лансираха руската история като извинение за провеждането на ужасната си предизборна кампания. Голямо предимство в Избирателната колегия и загуба!", туитна Тръмп рано тази сутрин американско време, докато новините в медиите бяха доминирани тъкмо от проблема около намесата на Русия.

"Истинската история, в която Конгресът, ФБР и другите трябва да се вторачат, е изтичането на класифицирана информация. Виновниците за изтичането на информацията трябва да бъдат намерени веднага!",заповяда Тръмп.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен