Лечков: Биеш големите отбори и ставаш голям

Ако момчетата си вярват, може и да победим Холандия

Вицепрезидентът на БФС  Йордан Лечков коментира предстоящия мач на националния отбор срещу Хърватия. Лече е премерен оптимист преди двубоя.

"Ние каквото сме могли като играчи и сега като ръководители сме го направили. Отстрани може само да подкрепяме момчетата. Ако те си вярват достатъчно, може и да успеем да победим Холандия. Силите във футбола са изравнени. Биеш големите и ставаш голям. На мен ми се ще стадионът да е пълен. Ако печелим, ще има публика", лаконичен бе бронзовият медалист от САЩ' 94 пред "Тема Спорт".


Два от съперниците ни в квалификациите - Швеция и Франция, ще изпратят свои представители на националния стадион за сблъсъка с лалетата. Наш скаут пък се очаква да има на домакинството на Тре крунур на Беларус в събота от 19:00 часа. На 9 юни трикольорите гостуват на бившата съветска република. Дотогава селекционерът Петър Хубчев планира още една учебна игра между младежкия национален отбор и футболисти от Първа лига. Такава се състоя в края на февруари.

В ложите на "Васил Левски" в събота се очаква и доста сериозно мениджърско присъствие. То, разбира се, ще е главно заради играчи на съперника. До двубоя с лалетата Хубчев е планирал да заведе възпитаниците си на кино. Както е известно, наставникът закри всички занимания. Само днес следобед и в петък на официалната тренировка фенове и медии ще могат да стоят 15 минути.