Тереза Мей: Никога няма да преклоним глава пред тероризма

Полицията арестува поне 8 души и претърси жилища в различни градове. Властите на Острова приканиха медиите да се въздържат да назоват името на нападателя

Полицията арестува поне 8 души и претърси жилища в различни градове. Властите на Острова приканиха медиите да се въздържат да назоват името на нападателя, ако са го научили от свои източници в следствието, докато разследването още е в така наречената "чувствителна фаза".
Преди да продължат с работата си полицаите от Скотланд Ярд почетоха с минута мълчание паметта на жертвите при вчерашното нападение. С британска прецизност властите запознаха медиите с известното до момента.Роули потвърди, че в разследването участват повече от 100 души и вече има задържани.
Разследващите са насочили вниманието си към мотивите на нападателя, подготовката и възможните му съучастници. Преди няколко години мъжът е попадал в полезрението на МИ-5 във връзка със случаи на екстремизъм, но е бил сметнат за "периферна фигура".

Британските депутати изневериха на традицията на "тихите четвъртъци" - обикновено парламентът остава пуст тогава, защото те обикалят районите си.

Днес обаче те се събраха, за да чуят премиера Тереза Мей и за да засвидетелстват решимостта си срещу тероризма. Нормалността, ежедневният ритъм на живот е отговорът на случилото се, каза Мей.
Нови, още по-засилени мерки за сигурност очакват жителите и гостите на Лондон и най-вече преразглеждане на политиката на невъоръжени полицаи, разпространена на Острова.
Кралица Елизабет II каза, че мислите, молитвите и съчувствието ѝ са с всички, засегнати от "ужасното насилие". По инициатива на лондонския кмет Садик Хан, тази вечер на площад Трафалгар ще се състои бдение със свещи в памет на жертвите.