Певицата Рут Колева влиза в болница

Причината е неотложна операция, на която певицата ще трябва да се подложи в началото на месец април

Отменя се концертът на Рут Колева в зала 1 на НДК. Причината е неотложна операция, на която певицата ще трябва да се подложи в началото на месец април.Изявата на певицата, с участието на Софийската филхармония и известни български музиканти, беше предвидена за 25 април 2017-а.

След категоричната забрана на лекарите, от екипа на продукцията обявиха официално, че събитието се отменя.Организаторите съобщават, че всички, закупили билети за концерта ще могат да получат парите си обратно чрез платформите на двете компании, които обслужваха предварителната продажба за концерта.

Певицата направи специално изявление по този повод. Ето какво казва тя:"Когато ми казаха, че се налага да ме оперират, първата ми реакция беше "Е, няма никакъв проблем.". Защото съм свикнала да правя всичко по силите си, да издържам и да преодолявам всякакви трудности, пречки и непредвидени обстоятелства. Винаги е било така.Излизала съм на сцена с бъбречна криза, без никой да знае.

Пяла съм с бронхит, температура, пукнато ребро (което боли страшно много) и какво ли още не. Винаги съм се стараела да бъда по-силна от проблемите.За тези 10 години, с които се занимавам с музика, направих стотици парчета, не знам колко точно концерта, записах 5 албума и не спирам, и не спирам.

Да се уча, да се развивам и да създавам музика.Концертът в Зала 1 щеше да бъде логичното продължение на успеха, който постигнахме в Зала България. Проектът ми с Филхармонията е труден, обемен и много, много важен за мен. Това не е просто концерт, това е Le Concert (ако не сте гледали този филм, ви го препоръчвам).В Концерта музиката се качва на едно по-високо ниво. За мен равносилно на магия. Велика симбиоза между всички звена в екипа и удоволствие за всички зрители.Зала 1 трябваше да бъде крачка напред. Сценографията, визуализациите и всички гости, които щяха да се включат. Осъзнах, че за мен е по-трудно да се откажа.

Мисълта за това ме облива като студен душ, защото да отменя Концерта, за мен е като да се отрека от своята собствена борбеност. А това е невъзможно...Аз ще реализирам този концерт. Независимо от бъдещите трудности, които ще са следствие от събитията днес. Може би това, което се случва е част от пътя. Може би така е трябвало да стане. Аз вярвам, че няма случайности.

Това ми помага да погледна напред с оптимизъм.Благодаря на всички за подкрепата и разбирането! Благодаря на музикантите, екипа, нашите партньори и ръководството на НДК.Засега единственото, което мога да кажа е, че в следващите месеци няма да имам никаква концертна дейност. Въпреки това, заради всички вас, които харесват музиката ми - обещавам да съм на сцената възможно най-скоро, за да продължа Магията.

С много обич!"