Оланд призова в Сингапур за по-интензивни отношения между Европа и Азия

Свят

26-03-2017, 16:56

Снимка:

wikimedia commons

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Русия арестуваха опозиционния лидер Алексей Навални

По-късно днес Оланд ще се срещне със сингапурския си колега Тони Тан Кенг Ям в президентския дворец Истана

Френският президент Франсоа Оланд, който пристигна на посещение в Сингапур, призова още с идването си за по-интензивни отношения между Европа и Азия на фона на американския "изолационизъм", предаде Франс прес, цитирани от БТА.
"Пледирам да направим по-интензивни нашите отношения, нашите търговски, политически и културни споразумения", заяви пред журналисти Оланд, чиято последна дипломатическа обиколка включва също Малайзия и Индонезия.
Това е още по-необходимо поради възраждането на протекционизма, изолационизма, поставянето под въпрос на всичко, свързано с международните институции, отбеляза държавният глава в прозрачен намек за Америка на Доналд Тръмп.
Европа трябва да се обърне към Азия и да й каже, че можем да постигнем много заедно, че има много неща, които да защитаваме и развиваме заедно, добави той.
Франция и Азия споделят едно и съща концепция за независимост и сигурност, и Париж, в един нов стратегически контекст, ще бъде до азиатските си партньори, особено в областта на отбраната.
По-късно днес Оланд ще се срещне със сингапурския си колега Тони Тан Кенг Ям в президентския дворец Истана. Утре посещението му в града-държава продължава с откриване на форум на стартъп-компании и реч пред участниците в престижната Сингапурска конференция.
Във вторник френският президент пристига в Малайзия, а в сряда ще е в Индонезия, където завършва обиколката му.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"