Доростол - от любов към волейбола

Мъжкият отбор на Доростол (Силистра) направи истинско чудо

За много специалисти представянето ни е парадокс, и то е така, защото нямаме нито една тренировка, коментира старши треньорът на финалиста във Висшата лига

 Мъжкият отбор на Доростол (Силистра) направи истинско чудо, след като спечели по категоричен начин група Б на Висшата лига, а във финалните плейофи бе равностоен почти до края на големия фаворит Хебър (Пазарджик). Чудо, тъй като отборът от Силистра нямаше възможност за нито една тренировка през целия сезон, но въпреки това отстъпи на финала след 1:2 победи.

За равносметката след края на сезона и предстоящия плейаут с Арда (Кърджали), старши треньорът на тима Димитър Милановговори в специално интервю за BGvolleyball.com

Давид срещу Голиат ли бе финалната серия между Хебър и Доростол?

Надявам се, че нашите фенове са доволни от представянето ни. Всичко, което правим, е за хората в Силистра, които ни подкрепят. Поздравления за Хебър за това, което са направили. От организационна гледна точка те вече са готови за Суперлигата. Да, ще им трябват и някои попълнения, но съм сигурен ще ги осигурят и ще бъдат фактор в елита.

Мога да гарантирам, че в Силистра всички останаха доволни, дано и публиката в Пазарджик да е харесала финалните мачове.

 И въпреки всички трудности няма как да не сте удовлетворени след този сезон...

 В началото на сезона искахме само да се спасим от изпадане. През цялото време играехме за удоволствие и за някои волейболни специалисти нашето представяне е парадокс, защото не тренираме. Но не защото нямаме желание, а просто защото нямаме възможност. Освен това имаме ограничен брой състезатели, по някой път с по 1-2 резерви. Имаше случаи, в които някои от момчетата в отбора излизат за мач след нощна смяна и само те си знаят какво им е било. 

 И въпреки това бяхте равностойни на Хебър до последния мач...

 Показахме, че с цената на много лишения, упоритост и колектив може да се постигне доста. 

 Преди време се говореше, че община Силистра обмисля проект за нова спортна зала. Това не може ли да повлияе положително и на волейболния отбор?

 Силно се надяваме да има някакво влияние, но не знам на какъв етап е въпроса със спортната зала. Тя при всички случаи ще бъде общинска. 

 Помага ли ви общината?

 О, да, дори с малко, но сме много благодарни за помощта. В Силистра не е тайна, че има сериозен икономически и демографски проблем. Просто нямаме деца, които да играят, защото след като завършат средно или дори начално образование, напускат града и, което е по-лошото, не се връщат повече. Болна тема и е много тежко, когато започнем с няколко деца, формираме ги като отбор, но те след три години решат, че ще се местят в друг град в търсене на по-добри условия и оставят всичко. Така за волейбола ни остава единствено да търсим играчи от други места, но при тях трябва да се съобразяваме с работното им време. За съжаление, това е реалността.

Все пак, се надявам да сме привлекли вниманието на обществеността и да се появят хора, които да помагат. 

Източник: bgvolleyball.com