Осъдиха 40-годишна жена за пране на пари

За финансови операции и сделки, на стойност от 47 600 лева

  Окръжен съд - Добрич наложи условно наказание от 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 10 000 лева на Павлина М. от село Кипра, област Варна за пране на пари. Наказанието беше наложено, след като магистратите одобриха постигнатото между подсъдимата и прокуратурата споразумение, съобщават от ДОС.

  40-годишната жена бе призната за виновна в това, че през периода от 2009 до 2011г., при условията на продължавано престъпление, е извършила финансови операции и сделки,  на обща стойност 47 600 лева със средства, за които е знаела, че са придобити чрез извършено от нея тежко умишлено престъпление - трафик на жени през граница с цел да бъдат използвани за развратни действия. В посочения период чрез системи за бързо разплащане жената е получавала от свои близки и родственици или тя самата им е изпращала различни суми от Германия и Франция, придобити чрез извършеното престъпление. С част от получените средства тя е купила поземлен имот с къща в Девня, за което е платила 4 400 лева.

  Окръжен съд - Добрич постанови 40-годишната жена да заплати  в полза на държавата цялата сума от 47 600 лв., която представлява  равностойността на липсващия, респ. отчужден предмет на престъплението.

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.