Румен Петков: Искаме отстраняване на ВОЛЯ

Според него ДОСТ е проблем за националната сигурност, а вмешателството на Турция във вътрешните работи на България, е абсолютно недопустимо

ГЕРБ и БСП могат да направят много стабилно мнозинство, но дали техните ръководства са готови, това е друг въпрос. В момента на обществото е нужно силно правителство, но би било трудно да се обясни на хората подобна конфигурация. Това каза в ефира на БНТ Румен Петков, член на ИБ на ПП АБВ. Според него нестабилността и евентуална поредица от извънредни избори би изгонила и малкото бизнес, който има интерес към България. 

Според Петков по време на кампанията не се е обърнало внимание върху истинските проблеми – като образованието, например. Нямало е отстояване на политики, тези, аргументи, а е имало шоу. По негови думи Коалиция „АБВ – Движение 21“ е направила предизборната си кампания с много хъс и с ново енергично ръководство. „Не бяхме чути и видяни, защото нямахме ресурса да клечим по медиите, защото никога не сме си позволявали спекулация за разлика от останалите политически партии“, каза Петков. И допълни, че не упреква в нищо новите лидери на ПП АБВ, гордее се с тях, а решение дали двете формации ще продължат да работят заедно, още не е взето.

По отношение на границата с Турция бившият вътрешен министър сподели, че оградата не е завършена, а на места даже липсва. Според Петков ДОСТ е проблем за националната сигурност, а вмешателството на Турция във вътрешните работи на България, е абсолютно недопустимо.

Румен Петков заяви, че правният отдел на ПП АБВ е подготвил сигнал до главния прокурор за отстраняване на партия ВОЛЯ, тъй като тя, според него, е незаконно регистрирана.  Ще се търсят и нови народни представители, които да сезират и Конституционния съд.

Петков каза, че оттук нататък ПП АБВ ще поддържа силна и активна работа с местните структури, с общинските съветници и кметовете на партията.