Дни на отворените врати в Дома за медико-социални грижи за деца

На 7,13,21 и 28 Април 2017г.

Всеки желаещ да разгледа институцията отвътре и да се запознае с нейната дейност, ще може да го направи напълно свободно в дните 7,13,21 и 28 Април. Събитието ще се проведе за първи път в историята на лечебното заведение, а вратите за посетители ще бъдат отворени от 09.30 до 11.30 часа.

Пропускателният режим за Деня на отворените врати, няма да бъде нарушаван и променян. Както всеки друг ден, в ДМСГД гр. Добрич ще се влиза срещу документ за самоличност.

Независимо от характера на събитието, денят няма да се различава по нищо, от всеки друг, протичащ за децата и персонала в лечебното заведение,освен вдостъпа до места в Дома, които обикновено не са достъпни за външни лица.

ДМСГД гр.Добрич е създаден в далечната 1961г. като „Дом Майка и дете”. От тогава до сега са последвали много промени, както в структурата така и в дейноста, новинаги в името на по-доброто качество на живот задецата. През 2010г. е създаден и Дневен център за деца със специални потребности.В деня на отворените врати екип от специалисти, ще се опита да покаже направеното до момента, зада стане достояние на обществеността.

По време на посещението ще можете да разгледате:

  1. Дневен център за деца със специални нужди от 1 до 7 год. възраст.
  2. Сектор седмична грижа за деца със специални потребности от 0 до 7год.възраст.
  3. Сектор Рехабилитация и физиотерапия.
  4. Мултисензорна зала.
  5. Зала по психомоторика.
  6. Ателие за арт терапия.
  7. Стая за логопедична терапия.
  8. Зала за Монтесори терапия.

Ще предоставим и информационна брошура, с услуги за деца със специални нужди, които ДМСГД гр. Добрич предлага.

За повече информация се обърнете на: тел. 058/602459 или 0888/493834 или на адрес: гр.Добрич, ж.к.„Добротица” – ДМСГД.