Делчев, ДБГ: Трябва нов разговор за Десницата

Политика

31-03-2017, 12:41

Снимка:

bgonair.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Д. Шишков, ДБГ: Кънев и Атанасов да напуснат блока незабавно

Обединение е това, което ще доведе до представителство на Десните

Следващото Народно събрание и следващият кабинет трябва да продължат реформите в съдебната система, образованието, здравеопазването, да се започне реална борба с корупцията, да се въведат машинното и дистанциононто електронно гласуване и България да удържа неотклонно евроатлантическия курс. Ако тези реформи не се случат, това ще се отрази на оценката ни за управлението. Това, че не сме в парламента, не означава, че няма да  бъдем коректив в дясно и да се борим за приоритетите, които подкрепиха нашите избиратели.

Това каза пред телевизия Европа Димитър Делчев, член на Изпълнителния съвет на „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок.

Разговорите за ново правителство трябва да бъдат извадени на светло и българските граждани да знаят на каква принципна основа ще бъде съставено. Гледайки програмите на парламентарните партии, допирни точки не виждам, коментира Делчев. Според думите му коалиция между ГЕРБ и БСП би била катастрофална и ще обслужва само частни интереси, защото такава коалциия не може да бъде принципна.

Десният избирател беше объркан от разцеплението, което предприеха някои политици в дясно и това доведе до слабия резултат на всички ни, отговори Делчев на въпрос за това как оценява резултатите на Десницата на изминалите избори. Той напомни, че през цялото време РБ е призовавал за единство и консолидация, но призивът е останал еднопосочен и някои десни лидери са заложили на егото и тесните си интереси. Личното его трябва да бъде пренебрегнато, защото само обединение е това, което ще доведе до представителство на Десните, добави той.

Няма значение, че ние от РБ сме получили най-много гласове от десните формации, по-важно е какво можем да направим и можем ли да защитим интереса на десните хора в България. Убеден съм, че това е възможно, трябва нов разговор за Десницата, заяви той.