Най-богатите в Белия дом

САЩ публикува документи, които дават финансова информация за висшепоставените в администрацията си

Белият дом разпространи информация за финансовото състояние на своите висши служители, съобщават от BBC.

Документите дават информация за състоянието на високопоставените служители към момента когато са постъпили на служба през януари, но не дават пълни сведения как се освобождават от бизнес авоарите си.

Състоянието на дъщерята на Доналд Тръмп Иванка и съпругът ѝ Джаред Къшнър възлиза на поне 240 млн. долара. Те са се отказали от всички свои компании и участия в бизнеси и са продали 58 свои активи. Двойката е запазила по-голямата част от собствеността си в сектора за недвижими имоти.

Друг заможен член на администрацията на Тръмп е главният му икономически съветник Гари Кон. След напускане на висш пост в банката "Goldman Sachs", неговите доходи възлизат на стойност над 40 млн. долара - дивиденти, лихви, заплата и бонуси. Кон е декларирал и повече от 1 млн. долара приходи от "Индустриалната и търговска банка" на Китай.

Главният стратег на Тръмп Стив Банън разполага с между 13млн. и 56 млн. долара. Сред заможните представители на администрацията на американския президент е и шефът на канцеларията на Белия дом Райънс Прибъс. Той е получил 500 000 долара като заплата и бонуси от Националния комитет на републиканската партия.