АБВ започва подписка за свикване на референдум

Политика

02-04-2017, 18:30

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Румен Петков: Искаме отстраняване на ВОЛЯ

Целта e страната ни да гарантира реципрочни отношения и спазване на закона, в държави извън ЕС, в които е забранено двойното гражданство и там българските граждани да не могат да гласуват

АБВ започва подписка за свикване на референдум. Целта e страната ни да гарантира реципрочни отношения и спазване на закона, в държави извън ЕС, в които е забранено двойното гражданство и там българските граждани да не могат да гласуват, съобщи пред БНР членът на Изпълнителното бюро на партията Румен Петков. Според него, въпросът за референдума все още не е формулиран.

„Ще проучим, разбира се, детайлно проблема с възможното двойно гражданство в Турция, както и в други страни извън членството на държавите в Европейския съюз. Ще предприемем тези действия, за да ограничим възможността не с популистки хватки и противозаконни действия”, каза още бившият министър и депутат.

"Ще настояваме да започне незабавна дискусия по цялостната нормативна уредба, която засяга изборния процес", заяви още Румен Петков. От АБВ искат да се фокусираме и върху избирателната система, върху гарантиране на мажоритарен елемент в нея, върху решения, които да ограничат търговията с влияние, търговията с гласове. По информация на ЦИК, прокуратурата е започнала проверка по сигнал на АБВ за незаконно участие в изборите на партиите ДОСТ и "Воля".