Москов: Има ли бъдеще раздробеното дясно?

Политика

05-04-2017, 10:44

Снимка:

facebook

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Москов: Реформаторският блок остава заедно

Нося персоналната отговорност за това, че очевидно не съм бил достатъчно убедителен

"Притеснявам се, че балансите ще бъдат много трудни в това мнозинство", заяви Петър Москов, кандидат за народен представител на коалицията „Реформаторски блок – Глас народен” на изборите за 44-то Народно събрание и министър на здравеопазването от Кабинета "Борисов-2".

„Нося персоналната отговорност за това, че очевидно не съм бил достатъчно убедителен, че точно представителството е важно и че то може да бъде постигнато чрез единодействие. Всичко друго са глупости и прехвърляне на вина. Няма да давам рецепти за десницата”.
Така Москов коментира в Нова телевизия неуспеха на коалицията.
„Притеснявам се, че балансите ще бъдат много трудни в това мнозинство в парламента и ще се изискват повече компромиси. Това от своя страна означава по-малка възможност за радикални промени там, където е гнило и където правилата липсват. Другото ми голямо притеснение е, че в този парламент няма изявено проевропейско мнозинство”, заяви Москов.

„Колко пъти може да се спъне човек в една и съща мотика? Всеки път взимаме поука от лошите си резултати, че сме настъпили мотиката и всеки път след това забравяме, че тя все още е в двора и като дойдат избори продължаваме да се удряме в нея”, допълни Реформаторът.

„Имаше сгрешени противници в част от десницата на тези избори. Когато отиваш на избори трябва много ясно да позиционираш кой е противникът ти. За част от десницата той беше ГЕРБ, а близкият – Реформаторският блок. В момента, в който върнеш хората в окопите, за да търсиш индивидуалния си проект, нещата се сгромолясват по този начин”, заяви още Москов.

Той бе помолен да коментира отмяната на пръстовия отпечатък в болниците.

„Данните от последните месеци показаха ясно, че има необходимост от наличие на такъв идентификатор. В момента сме в състояние, в което е отменено едно работещо решение, което е абсолютно безплатно за хората. Източванията на НЗОК ще продължат”, каза Петър Москов.