Москов: Реформаторският блок остава заедно

Националният координационен съвет прие оставката на Политическия съвет

Реформаторският блок остава заедно, Националният координационен съвет прие оставката на Политическия съвет. Това обяви пред медиите след близо тричасово заседание говорителят на Блока Петър Москов. На него бяха анализирани резултатите от предсрочния вот на 26 март.
Разговорът трябва да започне бързо и веднага, ако е нужен нов формат, нова формула, трябва да бъдем готови на това, категоричен е Москов. Той добави, че след неделя, не очаква отказ от другите формации - "Нова република" и "Да, България".
РБ оценява представянето си на вота като слабо и това е причината за оставката на политическия съвет, е изводът от анализа. Лошо било представянето и на политическата сила на Христо Иванов и на тази на Радан Кънев.
Кънев и Божидар Лукарски вече подадоха оставки от ръководните постове на техните партии.
Петър Москов очаква по-скоро партиите в 44-то НС да намерят формула за стабилно управление, отколкото нови предсрочни избори, стана ясно още от думите му.
Там, където ГЕРБ се движи в комфорта на промените на системите , "градската десница" предлага радикалните промени и тези. Никой в обществото не се съмнява , че са необходими радикалните промени, коментира още говорителят на РБ на въпрос дали ГЕРБ остава единственият представител на дясното.
Зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски декларира, че дори и извън парламента, реформаторите ще продължат да настояват за съдебна реформа, борба с корупцията.