Преди „Берое“ – „Локомотив“ (Горна Оряховица)

Ферарио Спасов няма проблеми с наказани или контузени играчи

Днес, 8 април „Берое“ приема „Локомотив“ (Горна Оряховица) в мач от XXVII кръг на Първа професионална лига, който се явява първи от плейофната фаза. Двубоят започва в 17:45 ч. и ще бъде ръководен от Ангел Ангелов.

Ферарио Спасов няма проблеми с наказани или контузени играчи и може да разчита на всички свои футболисти за утрешния мач. В групата за двубоя се завръща Карлос Охене, който изтърпя своето наказание от 3 срещи.

В последния изигран кръг от първенството „Берое“ победи с 3:2 при домакинството си на „Локомотив“ (Пловдив), а „Локомотив“ (Горна Оряховица) се наложи с 5:0 при домакинството си на „Верея“. Преди изиграването на XXVII кръг „Берое“ заема 1 позиция в група „Б“ на плейофите с актив от 35 т., а съперникът в утрешния двубой се намира на 4 място с 22 т.

Утрешната среща бе поверена на Ангел Ангелов от София, който ще разчита на своите първи асистенти Мартин Маргаритов и Николай Чакъров, и двамата от Пловдив. В допълнителна помощ на съдийството ще бъдат Николай Йорданов  и Мустафа Шефкет, а Станимир Илков ще е четвърти рефер. Делегат на БФС е Никола Джугански от София, а оценка на съдийството ще постави Димитър Костов от Бургас.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Локомотив“ 12 пъти, а 5 са победите на сметката на горнооряховци. 3 са двубоите, завършили без победител, а головата разлика е 23:19 в полза на „Берое“. 10 са срещите в Стара Загора, където „Берое“ имат 7 победи, гостите 1 успех, а равенствата са 2. Двата тима се срещнаха два пъти по-рано през сезона, когато „Берое“ спечели с 1:0 като гост и завърши 1:1 в двубоя под Аязмото. Най-честият резултат в двубоите между тези съперници е 1:0 в полза на „Берое“ (7 пъти).