ГЕРБ и ОП се разбраха за сигурността, енергетиката, спорта и туризма

Цветанов също поясни, че за структура и персонален състав на Министерския съвет ще се разговаря чак след съгласие по секторните политики

Не сме дискутирали с Обединените патриоти кой ще бъде председател на Народното събрание, нито темата за бъдещия еврокомисар. Това каза пред журналисти заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след проведена срещата за съставяне на правителство с Обединени патриоти

„С Обединените патриоти имаме консенсус по секторите „Сигурност”, „Енергетика”, „Спорт” и „Туризъм”, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след срещата в Народното събрание.

Той добави, че до края на седмицата се надява да имат параметри, които да бъдат публично оповестени пред медиите.

„В момента започнахме да говорим по секторни политики”, поясни той.

По думите му диалогът с Патриотите е много конструктивен, като до дни ще имат основата за едно 4-годишно управление с премиер Бойко Борисов.

„Не сме обсъждали с Обединените патриоти кой ще бъде председател на Народното събрание, нито темата за бъдещия еврокомисар”, поясни още Цветанов.

Той добави, че не са обсъждали и темата за ограничаване на избирателното право в чужбина.

По думите му това, което ще бъде разписано в бъдещата управленска програма, ще бъде изпълнено от всички политически формации, които се подпишат под нея.

„По въпроса за размера на пенсиите има сближаване на позициите”, заяви Валери Симеонов от НФСБ, като поясни, че до приключване на преговорите по програмата няма да се говори за министерски постове.

Цветанов също поясни, че за структура и персонален състав на Министерския съвет ще се разговаря чак след съгласие по секторните политики.

Цветанов поясни, че утре продължават с преговорите. „Искам да благодаря на колегите от Обединени патриоти за конструктивния разговор“, каза още зам.-председателят на ГЕРБ. Той изрази убедеността си, че утре и в оставащите дни ще имат резултати от преговорите, които ще могат да бъдат публично оповестени и ще бъдат основата за едно 4-годишно управление с министър-председател Бойко Борисов.

От страна на "Обединени патриоти" в преговорите участваха: Борис Ячев, лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и лидерът на НФСБ Валери Симеонов, Миглена Александрова, Десислав Чуколов и Станислав Станилов.