Нефтохимик 2010 и Монтана Волей в сблъсък за титлата в Суперлигата

Започват финалните двубои между двата отбора

Започват финалните сблъсъци във волейболната Суперлига! До заключителната фаза на шампионата достигнаха „Монтана Волей“ и „Нефтохимик 2010“ (Бургас). Именно тези два тима ще определят новия носител на титлата в българското първенство. Първият двубой е днес от 18:30 ч. в спортната зала „Младост“ в Монтана.

Домакините преследват първа титла в своята история и ще бъдат пределно мобилизирани да достигнат до успеха пред собствена публика. Срещу себе си волейболистите на Даниел Пеев имат изключително сериозен противник, който се намира във впечатляваща форма.

Водени от Николай Николов и близнаците Георги и Валентин Братоеви, клубът от Бургас е в серия от 16 поредни победи, а целта е повече от ясна – втора титла в Суперлигата. На 1/2-финалите пък „Нефтохимик 2010“ елиминира първенеца в редовния сезон ЦСКА с 3:0 успеха. „Монтана Волей“ от своя страна детронира миналогодишния шампион „Добруджа 07“ (Добрич) също с 3:0 победи,съобщи БФ Волейбол.

През редовния сезон монтанчани и бургазлии се размениха по един домакински успех. В сряда отново от 18:30 ч. е втората среща във финалната серия, след което сблъсъците ще се пренесат в Бургас на 15-и и 17-и април.

Двубоите ще бъдат предавани по Диема Спорт, а едно е сигурно – време е за страхотен волейбол и оспорвани срещи, които ще определят новия шампион в Суперлигата!