Възстановена е пресъхнала чешма в Тервел

Обновяването на чешмата започна символично в Деня на водата - 22 март

За Великден в Тервел е възстановена стара чешма, пресъхнала преди 25 години, съобщават от общината. Вече са обновени водопроводните съоръжения, подпорните стени, поставени са пейки. Ново керамично пано краси чешмата, която привлича пешеходците в центъра на града. Монтирани са три фонтана с бутони за пиене на вода. Обновяването на чешмата започна символично в Деня на водата - 22 март, а вече всеки ще може да поседне в къта за отдих край историческия музей и да утоли жаждата си, заяви зам.-кметът на Тервел Диана Илиева.
За Великденските празници в Тервел се почистват замърсените с отпадъци обществени места, косят се зелени площи, обновяват се шестте детски и спортни площадки, посочват от общината. Почиства се и градският парк. След тежката зима се възстановяват каменни облицовки на градския площад и се подготвят площите за засаждане на летните цветя, допълват от кметската управа. 

През тази година бяха увеличени мощностите за поддържане на зелени площи в по-големите села на общината, на които бе осигурена техника за самостоятелно ползване.Това стана, след като в края на 2016-та година Община Тервел закупи допълнителна техника за звено „Чистота“.
В пролетното почистване на Тервел участват няколко от служителите на Общината  и звената към нея,шофьорите на училищните автобуси, при които се ползва периода на ваканцията и 16 души, които имат задължение да полагат обществено полезен труд, тъй като се подпомагат с месечни социални помощи.В момента в Община Тервел няма работници по програми за временна заетост.
Дейностите се организират и координират от Община Тервел и звено „Чистота“.Благодарение на усилията на всички участници в четиридневното почистване ( от 10 до 13 април ) градът придоби значително по-приветлив вид и е готов да посрещне светлия празник.