Засилени мерки за сигурност около храмовете за Великден

Всички граждани да носят документи за самоличност, да избягват носенето на обемисти багажи

Около храмовете у нас ще има засилени мерки за сигурност тези дни. От МВР обещават да осигурят абсолютна безопасност за гражданите. От там призовават и за повече бдителност от страна на хората, които се събират на оживени места. В столицата ще има и затворени улици около големите храмове. Някои от линиите на Градския транспорт, както и метрото ще работят с удължено работно време.


Ст. комисар Младен Маринов - директор на СДВР: Всички граждани да носят документи за самоличност, да избягват носенето на обемисти багажи, тъй като знаете и в самите храмове е претъпкано и всеки багаж ще създаде затруднения, но такива обемисти багажи ще бъдат проверявани най-стриктно на входа на входните КПП-та, така че ако не е необходимо да не се носят. Ще бъдат изградени съоръжения и използване на техника с оглед недопускане на скоростно навлизане на коли в оградените територии, също така ще бъде включен оперативен състав, който знаете такива събития за рай за джебчиите. Той ще има за задача да противодейства на джебчийските кражби.

Във връзка с Великденските празници и за предотвратяване на струпването на голям брой пътни превозни средства в районите около храмовете се въвеждат промени в организацията на движение, съобщават от Столичната община.

От 19.00 ч. днес до 2.00 ч. утре /16 април/ се забраняват влизането на пътни превозни средства в двете посоки, престоят и паркирането на ул. "Оборище" между ул. "Г. С. Раковски" и бул. "Васил Левски"; ул. "15-и ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Александър Невски"; ул. "11-и август" между бул. "Княз Александър Дондуков" и пл. "Св. Александър Невски"; ул. "Княз Борис Трети" между ул. "Неофит Рилски" и бул. "Патриарх Евтимий"; ул. "Хан Аспарух" между бул. "Христо Ботев" и ул. "Княз Борис Трети"; ул. "Цар Самуил" между бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Хан Аспарух"; ул. "Цар Шишман" между ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Ген. Паренсов"; ул. "6-и септември" между ул. "Ген. Гурко" и ул. "Граф Игнатиев"; ул. "Георги Бенковски" между ул. "Екзарх Йосиф" и ул. "Цар Симеон"; ул. "Цар Симеон" между ул. "Будапеща" и ул. "Г. С. Раковски"; бул. "Витоша" между ул. "Алабин" и бул. "Ал. Стамболийски"; бул. "Македония" между пл. "Руски паметник" и пл. "Македония", с изключение на трамвайните мотриси на градския транспорт.