Само точка за „Берое“ срещу тотално надиграния „Пирин“

В следващия кръг „Берое“ гостува на „Нефтохимик“

„Берое“ надигра тима на „Пирин“, но не успя да го победи, завършвайки наравно 1:1 в двубой от XXVIII кръг на Първа професионална лига. „Заралии“ поеха инициативата още от първите минути, като организира множество голови ситуации пред вратата на Благой Макенджиев, на когото пък бе спестен директен червен картон още в първите ключови възможности на двубоя. Впоследствие гостите успяха да излязат напред в резултата след нелепа грешка в отбраната, но „старозагорци“ до края на първото полувреме изравниха чрез Жуниор Мапуку. И след почивката „Берое“ бе по-активният отбор, но малшансът лиши отбора от трите точки.

Ферарио Спасов извърши цели пет промени в титулярния си състав в сравнение с преходния двубой срещу “Локомотив” (Горна Оряховица), като днес в отбрана започнаха Пламен Тенев и Асен Георгиев на местата на Атанас Зехиров и наказания за три срещи капитан Иво Иванов, а пред тях в стартовата единадесеторка бяха още Борислав Цонев, Ерик Почански и Карлос Охене, заменяйки Кохей Като, Георги Божилов и Матеас Делич.

В 10-ата минута Антон Карачанов отправи добър фалциран изстрел от ъгъла на пеналта, но топката премина на около метър встрани от целта.

Две минути по-късно отново той застана зад топката, за да изпълни пряк свободен удар, заложен на 25 метра фронтално от рамката, но изпрати кълбото на около метър над напречната греда.

Секунди след това Жуниор Мапуку бе изведен отлично в коридор, но последвалият удар на конгоанеца от малък ъгъл бе париран успешно от бившия страж на “заралии” Благой Макенджиев.

В 16-ата минута отново Жуниор Мапуку получи топката зад гърба на защитата, но излязъл напред да го пресрещне, бе Благой Макенджиев, който фаулира конгоанеца извън своя пеналт, за чието нарушение трябваше да бъде санкциониран с директен червен картон, но според компетенциите на арбитъра Николай Йорданов стражът бе декориран само с жълто.

При последвалото изпълнение на пряк свободен удар Антон Карачанаков нацели стената от играчи.

В 19-ата минута многоходова акция от страна на домакините, завърши с прехвърлящ удар на Карлос Охене, който обаче бе избит, а последвалият удар с глава на Ерик Почански бе неточен.

Пет минути след това Жуниор Мапуку получи топката зад отбраната на гостите, но компетенциите на съдийската бригада отново се проявиха, след като страничният рефер маркира засада.

В 25-ата минута Станислав Костов изведе Димитър Благов сам срещу вратаря Душан Перниш, който бе преодолян от играча на гостите, а топката бе изчистена от бранителя Асен Георгиев, но прекалено късно, тъй като кълбото вече бе преминало с целия си обем голлинията – 0:1.

След точно половин час игра Антон Карачанаков засече центрирана отдясно топка от малкия пеналт, но Благой Макенджиев улови.

В 32-ата минута Ерик Почански пое самостоятелен рейд, преминавайки през трима бранители на гостите, и завърши атаката си с изстрел от границата на наказателното поле, който обаче не затрудни вратаря Макенджиев, уловил успешно.

В 41-ата минута Жуниор Мапуку получи топката в половината на гостите, преодоля последния останал в отбрана Стилиян Николов и останал сам срещу Макенджиев, бе безпогрешен, изравнявайки резултата – 1:1.

След почивката “Берое” отново бе по-активният отбор, търсещ непрекъснато вратата на противника, като още в 51-ата минута Жуниор Мапуку отне топка в половината на гостите и центрира в наказателното поле, където обаче Виле Салмикиви не успя да отиграе ситауцията по най-добрия начин, а впоследствие нападението бе засуетено.

Едва в 74-ата минута гостите отново успяха да достигнат до вратата на „Берое“ с изсипана в наказателното поле топка, която обаче бе избита и все пак попадна в Александър Башлиев, но последвалият му удар бе крайно неточен.

Шест минути по-късно домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар, а зад топката застана Жуниор Мапуку, който стреля плътно от 24 метра диагонално на целта, но изпрати кълбото на сантиметри встрани от левия страничен стълб.

В 83-ата минута Жуниор Мапуку бе изведен отдясно по атаката на „Берое“, но опитът му да центрира топката в пеналта, бе предовратен от бранител на гостите.

В самия край на двубоя Радослав Кирилов нанесе плътен изстрел от границата на наказателното поле, но топката отново премина покрай целта.

„Берое“ остава на втората позиция в плейофна група „Б“ с актив от 36 точки, на 2 зад водача „Пирин“.

Източник: beroe.bg

В СЛЕДВАЩИЯ КРЪГ

„Берое“ гостува на „Нефтохимик“ в Бургас, а срещата е насрочена за 21-и април, петък, от 17:30 часа.