Парламентът изслуша служебния вицепремиер Деница Златева

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев приветства единодушието, с което е внесено това предложение за изслушване

Парламентът изслушва служебния вицепремиер Деница Златева за подготовката на Председателството на България на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев приветства единодушието, с което е внесено това предложение за изслушване от представители на всички парламентарни групи.
Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов също поздрави всички парламентарни групи за постигането на консенсус по този въпрос. Той отбеляза, че във вчерашните декларации темата за председателството е била основен приоритет на всички парламентарни групи. Излушването ще бъде изключително полезно и ще даде нов тон на поведение в парламента, коментира Цветанов. Преди това депутатите приеха програмата за седмицата.

По искане на "БСП за България" първа точка в петък ще бъде изслушване на министрите на здравеопазването, на околната среда и на регионалното развитие и благоустройството относно предприетите мерки за гарантиране здравето на населението във връзка със завишеното съдържание на уран във водата в Хасково.