Първата кандидатстудентска сесия на СУ за 2017/18 г. приключва

Изпитът по Биология започна още в 9 часа, тази сутрин

ПровеждаТ се изпитите по биология, събеседване за специалност "Изобразително изкуство", теология (устен), музикален инструмент или пеене и събеседване за специалност "Графичен дизайн" в Софийски Университет "Св. Климент Охридски". С тези изпити приключва първата кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2017/2018 г.

Изпитът по биология се провежда в момента. Той започна в 9 часа тази сутрин. Събеседването за специалност "Изобразително изкуство" започва в 12 часа, а по музикален инструмент или пеене, както и събеседването за специалност "Графичен дизайн" започват в 14 часа.

Изпитът по биология ще включва както тестови задачи от материала за осми, девети и десети клас, така и тема за развиване от учебния материал за девети и десети клас. Кандидатстудентите ще трябва да развият тема, която да обобщи знанията им по биология, включени в повече от един въпрос от програмата.

Конкурсният изпит за специалността "Изобразително изкуство" ще се провежда под формата на изпит-събеседване, на който кандидат-студентите представят портфолио с авторски рисунки. Идеята на събеседването е кандидатстудентите да изложат вижданията си по отношение на съвременния художествен живот. Творбите, които трябва да се представят художниците се избират по лична преценка и трябва да са в оригинал.

Устният изпит по теология ще се проведе върху предварително обявени теми, за които е препоръчана литература, като критериите за оценяване ще обхващат степента на познаване на проблематиката, умението да се представя аналитично съдържанието на определен въпрос и участието на личния опит при формулиране на теоретичния отговор.

Кандидатите за специалност "Музика" ще полагат изпит по музикален инструмент или пеене. Кандидат-студентите, които се явяват с музикален инструмент, ще могат да ползват всички видове инструменти, използващи се в симфоничния, естрадния, духовия и народен оркестър. Кандидатите, които се явяват с пеене (класическо, народно, естрадно) трябва да си осигурят съпровод на пиано или друг музикален инструмент.

Конкурсният изпит за специалността "Графичен дизайн" ще се провежда под формата на изпит-събеседване, на който кандидат-студентите трябва да представят портфолио с авторски творби.