Ускоряват строителството на важни за Бургаски регион обекти

Мисия Бургас

24-04-2017, 10:39

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бойко Борисов за „Арена Бургас”: Ще стане по-хубава и от „Арена Армеец”

Пътят Бургас- Слънчев бряг, улица "Крайезерна" са ключови за развитието на икономиката и туризма

Улица "Крайезерна" ще бъде готова до края на юни, за да поеме трафика към Южното Черноморие за летния сезон. Това стана ясно от инспекцията на обекта, която днес направиха председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и кметът на Бургас Димитър Николов. Те посетиха строителната площадка на зала "Арена Бургас".

И двата проекта са от изключителна важност за туризма и икономиката на Бургаски регион, както и завършването на пътя Бургас - Слънчев бряг.

Реконструкцията и разширяване ул. "Крайезерна" е продължение на един от най- важните инфраструктурни проекти за региона- изграждането на надлеза над Товарна гара. Завършването на улицата е от голямо значение за осигуряване на достъп до терените в Северна промишлена зона и за извеждане на транзитния трафик извън центъра на Бургас.  Целта е да се осигури директна връзка с главен път І-6 София - Бургас и І-9 Варна - Бургас - М. Търново - ГКПП Малко Търново, както и с прилежащите производствени зони "Север", "Юг" и "Победа", пристанищен комплекс "Запад" и с цялото Южно Черноморие.

В момента се извършва реконструкция и разширение на уличните платна, рехабилитация и изместване на комуникации и техническа инфраструктура като газопроводи, водопроводи, дъждовна канализация, улично осветление, електромрежи. Дори и по време на строителството и преди сезона трафикът по улицата е изключително натоварен, защото няма алтернативен маршрут. Затова е важно бързото им финализиране, обясни кметът на Община Бургас Димитър Николов. Той допълни, че се работи и по изграждането на кръгово кръстовище и връзките с пътищата от републиканската мрежа в посока София, Варна, Созопол, кв. "Долно Езерово". За осигуряване на безпрепятственото движение за посоките Созопол-Варна и Варна-кв. "Горно Езерово" са предвидени транзитни връзки без навлизане.

"Кметът на Бургас се задейства рано относно пътната инфраструктура в града и работата ще се свърши. Това е жизнено важно за града, икономиката и инвеститорите. Нека хората от Бургас разберат, че ще оправим цялата им инфраструктура, връзката с Поморие също", заяви пред журналисти Бойко Борисов. Той пое ангажимент до следващото лято да завърши поне един от лотовете на четирилентовия път Бургас - Слънчев бряг, тъй като всеки ден от там преминават хиляди автомобили, а пътните инциденти са ежедневие.

Борисов инспектира и строителството на спортна зала "Арена Бургас", която също е от изключително значение за региона. Той изиска ускоряване на строителството заради очакваното домакинство на града на европейски и световни първенства. По думите на бургаският кмет залата е важна и за останалите общини, тъй като ще помогне за запълване на легловата база в хотелите на съседните градове и то целогодишно.