Можем да помогнем на Камелия да живее

Животът

24-04-2017, 10:51

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Можем ли да помогнем на Камелия

Тя продължава да работи, макар и да се придвижва трудно

Камелия Ставрева спешно се нуждае от 15 000 евро за операция в Германия. Тя е на 37 години, от Димитровград, където завършва ПМГ „Иван Вазов“. От 2005 г. живее сама под наем в Бургас, където я отвежда работата й.
Ходенето по мъките за младата жена започва през 2014 г. В края на годината й е направена операция на лявото коляно по повод двукратна луксация на капачето. След нея обаче, въпреки интензивната рехабилитация, не успява да раздвижи крака си, губи баланс и не може да пази равновесие. Половин година по-късно състоянието й се влошава драстично. От направената електромиография на долни крайници и ядрено магнитния резонанс на гръбначния стълб се вижда, че има неврологични увреждания и дискова херния.
Българските невролози и неврохирурзи не стигат до единно мнение и комплексен план за лечение. Затова през септември 2016 г. със собствени средства и помощ от приятели Камелия отива на консултация в клиника „Атос” в Хайделберг, Германия. Специалистът препоръчва операции на двете коленни стави. Клиниката обаче, не работи с формуляр S2 и по тази причина НЗОК не може да заплати лечението. След проведените консултации с германски лекари става ясно, че необходимата сума е 15 000 евро и е непосилна за близките й.
Камелия губи завинаги майка си едва 20-годишна, като студентка. Баща й живее в Димитровград и е пенсионер. По-големият й брат също живее под наем във Варна, където е със семейството си. Така на практика с тежката ситуация младата жена се справя съвсем сама, с помощ единствено от приятели.
Камелия продължава да работи, макар и да се придвижва трудно, сама- на кратки разстояния. До работното си място стига с колегите, които я вземат и връщат с кола.  
Всеки, който иска да помогне на Камелия, може да го направи чрез дарителски SMS на номер 17 777 с текст на латиница DMS KAMELIA на цена 1 лев.
Събраните до момента средства са по-малко от 10 000 лв.
Средства могат да бъдат преведени и на банкова сметка:
Райфайзенбанк
BG08RZBB91551007583257
BIC RZBBGSF
Камелия Атанасова Ставрева