Пловдив се отказа от акциите в Панаира

Мисия Пловдив

27-04-2017, 12:34

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов: Няма да позволя името, авторитета и честта на ГЕРБ да бъдат петнени

С 39 гласа "За", 4 "Против" и 3 "Въздържал се" беше отменено решението за акциите на Панаира и те бяха върнати пак на държавата

Пловдивският Общински съвет отмени решението, с което на 13 април Община Пловдив прие дарените от държавата 20,63% акции в "Международен панаир" АД. 

С 39 гласа "За", 4 "Против" и  3 "Въздържал се" беше отменено решението за акциите на Панаира и те бяха върнати пак на държавата. Четирима съветника гласуваха срещу решението - Ангел Иванов, Николай Радев, Петя Манева и Димитринка Вакрилова. Земеделците на Георги Колев гласуваха Въздържали се.

Припомняме, че става дума за безвъзмездното придобиване от държавата чрез министъра на икономиката в полза на община Пловдив на собствеността на 11 607 385 броя акции с номинална стойност 1 лев или 20,03% от капитала на Международния панаир.

„Днешното решение не означава, че Пловдив няма да влезе някой ден в управлението на Панаира, но това няма да е днес, днес ние трябва да вземем правилните решения за града. Пловдив се развива и населението се увеличава, защото всички управляваме Пловдив”, заяви кметът Иван Тотев. „Панаирът е над нас, над Гергов и Общинския съвет, той е на Пловдив и ще остане и след нас”, допълни той.

По повод атаките на опозицията той заяви, че ГЕРБ не е свързана със събитията през 2005 година и е единствената партия, която не може да бъде свързвана по никакъв начин с Георги Гергов.