ЕС, САЩ, ОССЕ и НАТО осъдиха размириците в Македония

„С насилие страната и обществото не могат да вървят напред“, се казва в изявлението

Ръководителите на делегациите на ЕС, САЩ, ОССЕ и НАТО в Македония осъдиха в съвместно изявление безредиците и насилието в Скопие от последните дни, съобщават от македонската медия МИА. Те отправиха послание към гражданите за въздържание, избягване на провокации и запазване на спокойствие.

„Осъждаме организираната атака срещу парламента на 27 април. Изразяваме сериозна загриженост, че властите не са успели да я предотвратят и не дадоха необходимата сигурност на членове на парламента и присъстващите журналисти. Нападението на държавна институция, която е в основата на демокрацията, е нападение срещу самата демокрация. Очакваме, че за тези престъпления бързо ще бъде проведено разследване, а организаторите и извършителите ще бъдат изправени пред съда. Също така очакваме, че държавните институции бързо ще направят важните изводи и ще предприемат необходимите мерки“, пише в обръщението.

Дипломатите призовават всички лица да се държат отговорно и да допринесат за спокоен, демократичен процес.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"