Борисов: "Боят" по контрабандата и корупцията ще продължи

Сега хората очакват повече справедливост и доходи, ние трябва да се обърнем с лице към тях и да им го дадем

Винаги сме се старали това което приемем като ангажимент към синдикатите да го правим. По отношение на международната обстановка тя е тежка и има две огромно харчене на пари в две сфери, а там където се харчат милиарди за проблеми за които нямаме никаква война се отразява и на социалната сфера". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на конгреса на КНСБ.

Борисов уточни, че най-много милиони отиват за бежанците и разселването им, а решение на кризата не се вижда. Бъдещият премиер уточни, че не малко средства отиват и за въоръжаване. Той допълни, че не само в Европа, но и у нас това е важна тема и заяви, че ще се постарае тази година, когато няма такива огромни плащания като за КТБ, Американските централи и Белене, събраните пари в хазната да отидат за ръст на икономиката и доходите.

"Ръста на доходите пряко варира със социалния пакет на Юнкер, той обаче не може да бъде приложен само в България, но и във всички страни", допълни Борисов.  Бъдещият министър-председател е категоричен, че "боят" по контрабандата и корупцията ще продължи, за да може тези пари да влизат в хазната. "Едва ли има лидер на партия, който да не иска и да не говори за повишаване на доходите, но това зависи от бюджета. Лесно може да се заиграем със страховете на хората. Само преди няколко месеца излязохме на избори, за да ни наредят хората така както искат. В сферата на въгледобива с Полша сме на едно мнение и се надявам да може да спасим или да отложим този проблем. Ще положим всички усилия и воля, която е необходима", допълни Борисов.

Той уточни, че синдикатите са му оставили преди дни своите виждания за ръста на доходите. "Много неща се направиха, но сега хората очакват повече справедливост и доходи, ние трябва да се обърнем с лице към тях и да им го дадем.

8-ми конгрес на КНСБ

Публикувахте от Бойко Борисов в 2 май 2017 г.

Днес се срещнах с гeнepaлния ceĸpeтap нa Eвpoпeйcĸaтa ĸoнфeдepaция нa пpoфcъюзитe Лyĸa Bизeнтини и президентa на КНСБ Пл...

Публикувахте от Бойко Борисов в 2 май 2017 г.