Румен Радев се срещна със служебното правителство

Днес се състоя последното заседание на кабинета Герджиков, утре парламентът ще гласува новото правителство с премиер Бойко Борисов

Служебният премиер Огнян Герджиков и министрите от кабинета му бяха на среща с президента Румен Радев на "Дондуков" 2 , на която са предали отчет за дейността на правителството, информира пресцентърът на президентството.

Днес се състоя последното заседание на кабинета Герджиков, утре парламентът ще гласува новото правителство с премиер Бойко Борисов.

Огнян Герджиков коментира пред журналисти след срещата, че президентът е дал много висока оценка на правителството, като допълни, че не знае дали заслужават чак толкова висока. Ние му връчихме отчета, той изрази своето дълбоко задоволство от свършената работа за тези малко повече от три месеца, посочи Герджиков.


На въпрос за ненамаляването на административните такси - един от приоритетите на служебния кабинет, Огнян Герджиков каза, че му е станало неприятно от това, но посочи, че днес изтича 14-дневният срок за обществено обсъждане и той като човек на закона не е могъл да си позволи да нарушава закона. Герджиков допълни, че въпросът ще бъде едно от нещата, които ще завещае на следващия кабинет, с надеждата той да го доведе до край, защото това е изключително полезно за бизнеса.

Попитан дали е доволен от състава на бъдещото правителство Герджиков коментира, че имената, които е чул, са му харесали, но още няма поглед върху целия кабинет. В отговор на въпрос служебният премиер изрази съжаление, че Ради Найденов няма да е министър на външните работи и допълни, че той е изключителен професионалист и би бил чудесен за поста, и пожела, който и да е на неговото място, да бъде толкова добър.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"