13 нови екопроекти ще се реализират в община Добричка

Одобрени проекти имат 6 детски градини

Нови екологични проекти ще реализират кметства и учебни заведения от Община Добричка в рамките на националната кампания "За чиста околна среда - 2017 г.", финансирана от ПУДООС и МОСВ, съобщиха от общинската администрация, цитирана от БТА.
Одобрени са проектите на кметствата в селата Стефаново, Одърци и Полковник Свещарово на обща стойност 29 113 лева. По тях се предвижда озеленяване с ниска растителност, подрязване на съществуващите храсти и оформяне на цветни лехи, пейки и кошчета за отпадъци. Ще се обособят кътове със стрийт и фитнес уреди, тенис маси, кътове за отдих и детски съоръжения. 
Одобрени проекти имат 6 детски градини - в селата Паскалево, Батово, Божурово, Ловчанци, Бранище и Дончево с обща стойност 29 530 лева, както и 4 училища - в селата Карапелит, Дончево, Стожер и Божурово с обща стойност 19 944 лева. С реализацията на дейностите ще се приобщят децата, учениците и техните родители към идеята за почистване и опазване на околната среда. Децата ще участват в дейностите за почистване, окопаване, залесяване и засяване на семена от цветя, поливане, направа на алпинеум и цветна алея, както и изработване на къщички за птици. 
Предвижда се участие в различните празници, драматизации и игри с пъзели от екологични материали.