Подобряват базата в три училища на Добричка община

В обединените учебни заведения в селата Карапелит, Победа и Стефаново децата ще могат да останат в общината до завършването на десети клас

Материално-техническата база в три училища в Добричката община, които придобиват статут на обединени, ще бъде подобрена за новата учебна 2017-2018 година, съобщи кметът Тошко Петков, цитиран от БТА. Той представи пред общинския съвет свършеното по управленската програма за първата година от мандата, когато бе и преструктурирана училищната мрежа в общината.
Подготвен е план за ремонтните работи в обединените училища, общината вече получи част от финансовия ресурс за оптимизацията, ще бъдат заделени средства и от общинския бюджет, каза кметът. По думите му със създаването на обединените учебни заведения в селата Карапелит, Победа и Стефаново децата ще могат да останат в общината до завършването на десети клас. Всичките 13 училища в селата сега обучават ученици от първи до осми клас.
Заради трайната тенденция на намаляване на учениците в Добричката община през миналата година бяха закрити осем училища. С предприетата мярка се повишава ефективността на публичните разходи за образованието, намаляват слетите паралелки, подобрява се базата в приемащите училища, посочват от кметската управа.