Румен Радев: Пожелавам успех на новото правителство

Държавнически погледнато Деница Златева трябваше да остане министър и в редовно избраното правителство

„Надявам се да има приемственост в областта на председателството на Съвета на ЕС, сигурността и външната политика“. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Народното събрание, в отговор на въпрос какви политики на служебния кабинет следва да бъдат продължени от редовно избраното правителство, информират от пресценъра на президентството. „Постигнатият пробив с включването на кохезионната политика в Римската декларация трябва да бъде материализиран и използван по най-добрия начин“, добави държавният глава.

Румен Радев посочи, че е рано да се дават оценки и че тепърва предстои да бъде приета управленската програма на новото правителство. „Пожелавам му успех, разбира се!“, заяви държавният глава.

Президентът отново подчерта, че дали новият кабинет ще има четиригодишен мандат зависи именно от „управленската програма, от начина на реализация на политиките, от приоритетите, които са представени“. „Има, като че ли един стремеж на всяка цена да бъдат изкарани четири години. За мен това е важно, гарантира стабилност, но това не е най-важният критерий. Най-важният критерий е свършената работа“, заяви още президентът Румен Радев.

В отговор на въпрос, президентът заяви, че държавнически погледнато  Деница Златева е трябвало да остане министър и в редовно избраното правителство, но тя е взела вече своето решение.