Трима пияни шофьори заловиха по време на празниците в областта

Съобщават днес от ОД на МВР в Добрич

На 6 май, около 23:30 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,89 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан С.С. (68 г.) от град Тервел.

 На 7 май, около 09:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с материални щети в района на „Ловчанско ханче”. При извършена проверка за употреба на алкохол на водача на единия от автомобилите, цифровата индикация отчита наличието на 2,37 промила. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Ю.А. (30 г.) от град Добрич.

На 7 май, около 21:20 часа в град Тервел е спрян за проверка мотопед, с чужиди регистрационни номера. В хода на проверката е установено, че МПС е без надлежни документи и водача на притежава СУМПС. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо, цифровата индикация отчита наличието на 1,57 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Б.Е. (55 г.) от с. Каблешково, обл. Добрич.

По случаите са образувани бързи полицейски производства.