Добрич и Каварна спорят за титлата областен шампион по билярд

За четвърти път

Отборно областно първенство по билярд ще се проведе в събота в Каварна. Съперниците ще бъдат съставът на домакините и гостите от Добрич. Турнирът е под егидата на Българска национална билярд федерация и победителят ще бъде официално признат за шампион на област Добрич за 2017 година.
За четвърти път ще се проведе областно отборно първенство по билярд. Състезанието е тази събота, 13 май, в бар "No Limit" - Каварна. Първите мачове започват в 10.00 часа, а шампионът ще стане ясен в късния следобед. Всички любители на този красив и интелигентен спорт могат да наблюдават на живо изпълненията на най-добрите щеки на Добруджа.
Спорът за трофея „Дивес – Венера Къп“ е между "Mystery Club" - Добрич и "No Limit Billiard Club" - Каварна. Спонсори на състезанието са „Dives Rent a Car“ и хотел „Венера“ - Каварна. Шампионите ще получат красива купа и медали.
Всеки отбор ще бъде съставен от петима билярдисти. Капитан на "No Limit Billiard Club" – Каварна е Георги Желев. В състава са още Димо Ангелов и Петър Атанасов, които вече са ставали областни шампиони, а Кристиян Евелинов и Иван Драгоев ще дебютират на подобно състезание. Капитан на "Mystery Club" вече е Мартин Иванов. За отбора на Добрич отново ще играят Николай Карагеоргиев, Мартин Боев и Димитър Узунов. Новото име в състава е Танжу Ремзи.
Програмата на състезанието включва мачове на единично и двойки в дисциплините осма, девета и десета топка.
Отборът на Каварна ще се опита да защити титлата си и за четвърти път да стане областен шампион, докато добричлии преследват първи успех в това състезание.