Син, направил опит да убие родната си майка с особена жестокост

Предстои делото срещу 23-годишния подсъдим да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд

23-годишният Петър П. е предаден на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен по две обвинения – опит да убие майка си с особена жестокост / престъпление по член 116, ал. 1, т. 3 и т. 6, във връзка с член 115, във връзка с член 18, ал.1 от НК/ и за непристойни действия, съпроводени със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължение по опазване на обществения ред,отличаващи се с изключителен цинизъм и дързост /престъпление по член 325, ал. 2, във връзка ал. 1 от НК/, съобщават от Апелативна прокуратура Варна.

На 5 декември 2016 г. след полунощ 23-годишният младеж, който е криминално проявен и осъждан, поискал 300 лева от майка си. Жената отказала да му даде пари. С ритници и юмруци синът се нахвърлил върху нея, като побоят  продължил и на стълбищната площадка във входа на кооперацията, след като пребитата жена се опитала да избяга.Подсъдимият Петър П. намерил майка си, която лежала в безпомощно състояние на стълбите на входа, и продължил побоя, като скачал по главата и тялото й.

Пострадалата 58-годишна жена била приета в болницата в много тежко състояние, след като сестра й повикала помощ. Лекарите я открили в локва кръв. В болницата тя била поставена на апаратно дишане, в кома и с опасност за живота, но благодарение на лечението жената била спасена.

Подсъдимият се заключил в апартамента на леля си, за да не бъде арестуван от пристигналия на място полицейски екип. През терасата на жилището успял да избяга. При задържането Петър П. оказал яростна съпротива на органите на реда, буйствал и нанасял удари с крака и ръце по тях, псувал ги и ги заплашвал.